Kolevi.NET
 
 
Tова е блог страницата на нашата
първа рожба Никола. Тук мислим да
публикуваме информация за него,
както и най-различни събития,
случки, историйки.
 
 
 
 

1/3/2006 
Публикувано от: Мартин в 23:15:16 часа

Вече почти седмица Ники заедно с Мама Ели е на гости при бабите и дядовците в Добрич. Причината за това гостуване е новородената Ива (новата рожба на леля Катя), която ни се стори толкова малка в сравнение с Никола на нейната възраст.

От доста време Никола не беше оставал самичък с някой друг освен с нас. В Добрич му се налага доста често да е в компанията на някой друг. Забелязахме, че вече започва да чувства липсата ни и това не му харесва особено /това малко ни притеснява за сега при положение, че скоро му предстой да прекарва по-голямата част от деня с детегледачка/. Друг интересен момент който ни направи впечатление е, когато Мама Ели беше взела в скута си малката Ива за да и се порадва … Никола започна да я дърпа и ревностно да ръмжи.

Ники за около седмица се е променил страшно много. Станал е по-общителен, по-стабилен и е научил много нови звуци. Също така е усвоил още по-добре пълзенето и вече не забучва смешно глава и си помага доста по-успешно с ръцете от преди.

През тази седмица започнахме да отучваме Никола да заспива под шума на сешоар. Може да Ви звучи смешно, но е факт. Когато беше малко бебе и имаше колики му затопляхме коремчето с помощта на сешоар. Така явно се „пристрасти” към шума и заспиваше много по-лесно. Сега сме се зарекли да отучим Ники от този лош навик и вече 5 ден имаме голям напредък …
коментари [3] | горе7/3/2006 Първи ден с детегледачка и първите снимки на Ива
Публикувано от: Мартин в 22:00:21 часа

Ники изкара първия си ден с леля Диди (детегледачката на Ники). За сега всичко е наред.

Бях обещал на много наши познати да кача снимки на Ива (братовчедката на Ники). Е, ето някои от първите снимки на Ива от изписването й.:

Highslide JS
Highslide JS
Highslide JS
Highslide JS
Highslide JS
Highslide JS
коментари [1] | горе12/3/2006 
Публикувано от: Мартин в 21:13:23 часа

Ники вече си има 5-то зъбче. На път обаче е 6-то, така че мъките продължават.
Относно детегледачката на Ники (леля Диди), лека по-лека започва да свиква и да й се усмихва. Леля Диди успешно го приспива с песнички. На мен ми допада подхода й, т.к. на нас песничките нещо не ни се отдават.
Днес, Ники яде попара с козе сирене и краве масло и му избиха червени пъпки по врата. Ако не се лъжа им казват: "Контактен дерматит". За 2 часа пъпките изчезнаха, но сиренето и млякото доста време няма да присъстват в менюто на Ники, колкото и да се страхувахме от алергии, вече си имаме.
коментари [0] | горе18/3/2006 
Публикувано от: Елена в 08:44:59 часа

Мама пак тръгна на работа и Ники остава сам с леля Диди през деня. Тя твърди, че е мнооого послушен - изяжда си всичко, спинка, играе си, без да плаче.. чак не можем да си познаем детето . Вече има 6-то зъбче, седмото е на път.
На последната консултация се оказа, че Ники е 8 кг. и 69 см., вече не наддава по много, ама как да стане, като не се спира за секунда... Ще видим следващия път какво ще покаже кантара, ама определено на годинката няма да си утрои теглото от раждането.
Определено много обича да гледа реклами, и то най-вече тези по Foxlife, играе си не с играчки, а с нестандартни неща като пластмасови бутилки, тубички от крем и др. такива.
коментари [0] | горе20/3/2006 
Публикувано от: Мартин в 20:03:54 часа

Леля Диди твърди, че Ники е много послушен и си изяжда всичко с голям апетит. Седмото зъбче напира с всички сили и го очакваме да се появи до два-три дни.
Снощи Ники спа през цялата вечер без да се събуди. От доста време не се беше случвало. Надяваме се, след като се появи и седмото зъбче, вечерите в които Ники ще спи спокойно да стават все повече.
коментари [0] | горе24/3/2006 
Публикувано от: Мартин в 12:17:18 часа

Никола вече спокойно седи прав в кошарата. Дори се разхожда в нея, като прави крачки в страни. Любимото му занимание докато е там е да подскача естествено. При опит от наша страна да го сложим седнал за да си играе с играчките, срещаме силна съпротива и ревове. По-интересно явно е да седи прав и да ни гледа какво правим.

Седми зъб е на линия!

Да не забравя: Ники навърши 9 месеца! Да ни е жив и здрав.
коментари [0] | горе27/3/2006 
Публикувано от: Мартин в 22:34:02 часа

Лека, по-лека започнахме да учим Ники да прави здравей, да показва как се мият ръчичките и други подобни неща. Нямаме проблеми с научаването, но имаме проблем с показване на знанията. Трябва да е на кеф и в настроение за да покаже нещо. Има си принципи .. няма как ...

коментари [0] | горе29/3/2006 
Публикувано от: Мартин в 22:09:14 часа

Ники днес много ме слуша. Изяде си и закуската, и обяда, и следобедната закуска без да се върти и мрънка.
Времето днес, беше много приятно и почти цял ден изкарахме на вън. Гледахме и слънчевото затъмнение, а след това Ники спа цели 2 часа. Следобедния сън Ники изкара в детската градина близо до нашия блок. Аз лично за първи път бях там и съм много доволен. Беше много тихо, а и обстановката е приятна. Има хубави градинки, игрушки и е чисто.
коментари [1] | горе
Copyright © 2004 Kolevi.Net - Designed by MadMAK