Kolevi.NET
 
 

1/3/2006 
Публикувано от: Мартин в 23:15:16 часа

Вече почти седмица Ники заедно с Мама Ели е на гости при бабите и дядовците в Добрич. Причината за това гостуване е новородената Ива (новата рожба на леля Катя), която ни се стори толкова малка в сравнение с Никола на нейната възраст.

От доста време Никола не беше оставал самичък с някой друг освен с нас. В Добрич му се налага доста често да е в компанията на някой друг. Забелязахме, че вече започва да чувства липсата ни и това не му харесва особено /това малко ни притеснява за сега при положение, че скоро му предстой да прекарва по-голямата част от деня с детегледачка/. Друг интересен момент който ни направи впечатление е, когато Мама Ели беше взела в скута си малката Ива за да и се порадва … Никола започна да я дърпа и ревностно да ръмжи.

Ники за около седмица се е променил страшно много. Станал е по-общителен, по-стабилен и е научил много нови звуци. Също така е усвоил още по-добре пълзенето и вече не забучва смешно глава и си помага доста по-успешно с ръцете от преди.

През тази седмица започнахме да отучваме Никола да заспива под шума на сешоар. Може да Ви звучи смешно, но е факт. Когато беше малко бебе и имаше колики му затопляхме коремчето с помощта на сешоар. Така явно се „пристрасти” към шума и заспиваше много по-лесно. Сега сме се зарекли да отучим Ники от този лош навик и вече 5 ден имаме голям напредък …
 


 Коментари:


  1. Как мина отучването от сешоара? И аз се притеснявам, че дъщеря ми се "пристрастява". Е, тя е само на 2 месеца още и коликите не са минали, но вече дори няма нужда да я топлим, само звука да слуша и й е достатъчно. Понякога вече след като е заспала като спрем сешоара и се събужда и започва един рев.....

    Коментирано от: албена — 2007-02-23 @ 12:28:43 ч.


  2. Трябва да си взема бележка и да пооправя блог-а. Въобще не съм разбрал, че някой е постнал коментар. Съжалявам.

    Та за сешоара ... ами бяхме малко по упорити и естествено Ники отвикна за 1 седмица. Да вметна само, че сешоара отдавна е в коша с играчките на Ники.

    Коментирано от: Мартин — 2007-04-02 @ 21:56:47 ч. Напиши коментар!

Copyright © 2004 Kolevi.Net - Designed by MadMAK