Kolevi.NET
 
 
Напоследък е много модерно хората да публикуват
дневниците си в интернет. Та и аз реших да съм
в крак с модата :-) И да си призная, осъзнавам,
че не всеки има дар слово и не се получава така
както би ми се искало да бъде, но въпреки това
си е забавно. Понякога е и много удобно.
И все пак главната причина да си направя блог
беше предизвикателството да го направя сам.
Сайта е писан изключително и само на ръка с обикновен текстови
редактор. Изключвам софтуера който ползвах за изготвянето на графичната част.

7/3/2012 Любими песни - Foo Fighters - Stranger Things Have Happened
Публикувано от: Мартин в 10:44:48 часа

Още не ме оставя манията да слушам песни на Foo Fighters. Ето и поредната песен, която ми доставя огромно удоволствие, докато я слушам:

коментари [0] | горе11/3/2012 jabber.kolevi.net
Публикувано от: Мартин в 18:03:49 часа

От днес и аз реших да пусна един jabber сървър. В службата на жена ми ограничиха gtalk и това ме подтикна да се размърдам и видя що е това jabber. Намира се на адрес http://jabber.kolevi.net. Конфигурацията му е още доста постна, но мисля в бъдеще да пусна някой друг модул. Отворен е за регистрация и всеки може да си направи акаунт.
коментари [1] | горе19/3/2012 Смяна свещите на Опел Зафира А - DTL 2000 кибука (Y20DTH)
Публикувано от: Мартин в 13:34:22 часа

Не съм майстор автомонтьор и винаги съм си мислил, че за смяната на консумативите на колата не е необходима кой знае каква квалификация. В крайна сметка разбрах, че не е за всеки тази професия, тъй като, докато разбера как се изваждат луличките от свещите ми отне толкова много време, че бях на ръба да се откажа. Наложи се да търся информация в интернет и за мое учудване никъде не открих такава. За това реших да седна и да напиша това . Ето как изглеждат лулите на свещите:

Highslide JS
Лулите са захванати за свещта чрез пластмасови кукички, които при натиск с два пръста в горната част на лулата я освобождават от свещта.

За да успее човек да ги освободи от свещите е нужно да се свали част от връзката на интеркулера на двигателя, т.к. тя минава много близо над свещите и да се стигне до тях е мисия невъзможна. Ето малко видео как изглежда всичко след като се откачи връзката:

Get the Flash Player to see this player.


Изваждането им след тази операция изглежда доста по-лесно. В интерес на истината все още не съм ги сменил, защото знам, че трябва да се прави на студен двигател и за целта е нужен динамометричен ключ, тъй като съществува голяма опасност при опит да се развие свещта, да се скъса. Ако се случи това, главоболията стават в пъти по-големи. За това, ако нямате необходимите инструменти, не си струва риска и най-добре направете това в сервиза .
коментари [5] | горе31/3/2012 Часът на Земята 2012 - 31 март
Публикувано от: Мартин в 22:59:00 часа

За протокола ... и тази година отбелязахме деня на земята, като изключихме осветлението за 1 час. Към 20:40 се огледах през терасата и очаквах уличното осветление да не свети, но с изненада установих, че всички лампи си светят. Погледнах към центъра на града и там всичко си светеше. Жалко, исках да покажа на децата, че хората мислят за околната среда и загасяйки осветлението ни показват, колко важно е това. Погледнах в интернет и разбрах, че нашия град загася частично осветлението само в централната част на града. Нищо, следващата година може би ...
коментари [0] | горе
 
March 2012
 
 

MTWTFSS
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

 
      
Търси в нашия сайт:
 
   
Собствено Търсене
 
      
Архиви
 
   
      
Малко реклама ;-)
 
   
     

Copyright © 2004 Kolevi.Net - Designed by MadMAK