Kolevi.NET
 
 
Tова е блог страницата на нашата
първа рожба Никола. Тук мислим да
публикуваме информация за него,
както и най-различни събития,
случки, историйки.
 
 
 
 

5/5/2008 
Публикувано от: Мартин в 21:25:13 часа

Прави ми следното впечатление в държанието на Никола през последните няколко дена: Когато ни види да се прегръщаме и целуваме с Мама, Никола реагира много бурно. Започва да вика и крещи и да се опитва да ни раздели. Естествено, в рамките на шегата. Същото това поведение в него съм забелязвал, когато почнем да се смеем спонтанно в къщи примерно, разказвайки си някаква смешна случка. Много ми е странно. Трябва май да се разровя в книгите и да видя как може да се тълкува подобно поведение и дали е нещо нормално за толкова малко дете.

А Никола с всеки ден става все по-палав. Много е емоционален. И като всяко малко дете не знае мярка. Блъска, тръшка, хвърля каквото му падне. Опитваме се с Ели да обуздаем тази "буря", но засега безуспешно.
коментари [0] | горе8/5/2008 
Публикувано от: Мартин в 14:16:54 часа

Вчера, най-накрая заведохме Никола да му поставят последната ваксина ДТК. С Ели доста литература изчетохме търсейки отговор на въпроса, -Коя ваксина да изберем? Дали тази която здравната каса осигурява или алтернативна такава. В крайна сметка се спряхме на Infanrix.
Срамното е, че я отложихме с една година след първите три. Все не намирахме време или Никола не беше достатъчно здрав.

Но вчера сложихме край на това. Взехме малкия от яслата, минахме през една аптека и право при личната лекарка на Никола. Естествено, докато пътувахме към личната лекарка обяснихме на Никола (т.к. малкия човек вече не е никак малък), че ще има боц, а после ако се държи мъжки ще получи подарък кола.
Ники се държа достойно и естествено цяла вечер си играхме с копие на светкавицата "Макуин".
Вече има 3 такива.
коментари [0] | горе30/5/2008 
Публикувано от: Мартин в 22:06:32 часа

Днес бе последния ден в който Никола ходи на детска ясла. От седмица насам с Ели обяснявахме на Никола, че днес ще е последния ден в който ще си играе с дечицата в яслата.

Много скоро го очакват нови запознанства в новата детската градина.
Аз лично се надявам бързо да се адаптира в новата среда и да няма ревове.
Все още не знаем дали е приет в градината в която подадохме документи за прием, т.к. на страницата на електронния регистър все още няма публикувани данни. С нетърпение очакваме утрешния ден в който ще се разбере дали е приет. Искрено се надяваме де е приет т.к. в противен случай трябва да ходи на частна детска градина, а това доста ще поразклати семейния бюджет.
коментари [0] | горе
Copyright © 2004 Kolevi.Net - Designed by MadMAK