Kolevi.NET
 
 
Tова е блог страницата на нашата
първа рожба Никола. Тук мислим да
публикуваме информация за него,
както и най-различни събития,
случки, историйки.
 
 
 
 

1/2/2006 
Публикувано от: Мартин в 20:46:15 часа

Не ми е много приятно това което ще напиша, но вече е факт. Днес, рано вечерта преди лягане, Ники падна за първи път в живота си. Ловкостта, която почна да придобива в придвижването си вече почна да си "казва думата". Постоянно го държим под око, но явно не е било достатъчно ... Както и да е. Ники е жив и здрав. Поплака си малко и тъй като много му се спеше го изкъпахме набързо, след което си заспа сладко, сладко.

Оставяики настрана неприятното искам да покажа едно 10 секундно клипче на Ники. Направих го днес малко след обед на "Еделвайса" естествено. Вижда се ясно какво става с някой играчки:

Get the Flash Player to see this player.

коментари [0] | горе2/2/2006 
Публикувано от: Мартин в 20:21:29 часа

Днес времето пак беше страхотно и естествено следобеда изкарахме в "Еделвайс"-а. Прави ми впечатление, че на Ники количеството храна която му даваме започва да не му стига. Днес на обед, след като си изяде пюрето започна да прави физиономии и да си иска още. Май ще трябва да увеличим количеството..

Тази вечер преди къпане имахме пак музикална пауза. Този път реших да го заснема и да видите, че не се шегувам. Ето и част от представлението:

Get the Flash Player to see this player.

коментари [0] | горе5/2/2006 
Публикувано от: Мартин в 22:46:03 часа

От днес времето пак започва да се разваля и това означава, че следващата седмица Ники няма да може да излиза навън. Дано поне другата времето да се оправи...

Ники вече започва малко по малко да ни разбира и да си общува с нас по неговия си бебешки начин. С Ели много се зарадвахме, като разбрахме, че когато му говорим ни разбира и понякога прави опити да ни имитира. Смело мога да напиша, че когато го подканим да направи нещо, той разбра какво искаме да му кажем и го прави. За сега умеем само да подскачаме и пляскаме с ръчички по масата.

От доста време се мъчим да го научим да поздравява с ръка, но за сега безуспешно.
коментари [0] | горе6/2/2006 
Публикувано от: Мартин в 20:02:21 часа

За първи път забелязах Ники да плаче със сълзи.
Днес беше много кривичък и трябваше по някое време към обяд да му приготвя манджата. За целта го оставих самичък за около 5 минути, при което много се раздразни. Отрони две сълзички ... беше много мила гледка. Явно му се и спеше, а и зъбчетата го мъчат от време на време.
коментари [0] | горе7/2/2006 
Публикувано от: Мартин в 20:28:59 часа

С всеки ден Ники става все по-пъргав и любопитен. Днес ми направи впечатление точно неговото любопитство.
Сутринта го оставих в кошарата да си пие млякото, докато аз се облека. Но той явно нямаше подобно намерение и с любопитен поглед следеше как си обувам чорапите. По-късно през деня разглеждахме какво има в едно от чекмеджетата на гардероба (вече го отваряме без никакво усилие). Много му допадна зарядния адаптер за мобилния телефон на мама. Всеки път като размърда кабела и накрайника на зарядното започваше да подскача, при което той се заливаше от смях.

Чувствам, как скоро ще започне да привлича вниманието му и персоналния ни компютър. Не знам как ще го опазваме ...
коментари [0] | горе10/2/2006 
Публикувано от: Мартин в 22:29:28 часа

За първи път чухме днес Ники да произнася думичката "Татко". Е със сигурност я казва несъзнателно. Опитва се да говори и в повечето случаи успява да налучка доста интересни срички
Също така, за първи път видях Ники да се страхува. Вероятно от падането през миналата седмица малко се е травмирал, защото днес, докато му се радвах го подхвърлих във въздуха и той реагира доста остро. Стана ми много неприятно ... Ели казва, че и други бебета ги е страх от подобни неща. Аз знам, че уж на децата им е приятно, но сигурно е още прекалено малък и реагира инстинктивно...
коментари [0] | горе13/2/2006 
Публикувано от: Мартин в 19:53:08 часа

Вече започва да се показва лека, полека и второто зъбче на Ники. Много трудно се показа и доста поизмъчи малкото ни момченце. Вече втори ден Ники спи доста спокойно и даже забрави за нощното хранене. Мама естествено е много доволна от това.
коментари [0] | горе14/2/2006 
Публикувано от: Мартин в 22:22:45 часа

Оказа се, че Ники има не едно, а нови 3 зъбчета
Днес, докато бяхме на леглото и си играехме, Никола започна да се смее на моите физиономии и случайно забелязах, че горните "втори резци" са се показали. Още се чудим с Ели, как така не сме ги забелязали. Вижда се, че и горните предни зъбчета скоро ще се покажат, т.к. венеца му е леко подут там. Изобщо ситуацията със зъбчетата е много напред

Иначе, Ники е добре. Опитва се да говори като нас, но нещо още не му се отдава така както на нас големите и определено е много забавен и интересен. В състояние е да те извади от всяко лошо настроение. Само трябва да заговори и те напушва на смях. Най-смешното е, че в повечето случай е доста сериозен в опитите си да каже нещо.
Иска ми се да го заснема някой път. За сега всичките ми опити се провалят, т.к. фотоапарата предизвиква голям интерес и го разсейва много.
коментари [0] | горе16/2/2006 
Публикувано от: Мартин в 23:10:39 часа

Всеки ден си мислим: -"Ето, на Ники вече му излязоха повечето зъбчета и от сега на татък ще е малко по-спокоен" ... да ама не. Днес пак беше много неспокоен. Особено вечерта. Започва да си лапа ръцете, да пищи. Не му е особено приятно.
Започна също така, да издържа повече време буден от преди. Вече заспива към 21:30, което никак не се нрави на Мама. За мен това е само признак, че момчето ни расте ....
коментари [0] | горе20/2/2006 
Публикувано от: Мартин в 21:24:46 часа

Днес се срещнахме с една кандидат-детегледачка на Ники. Казва се леля Диди. Жената е пенсионерка и има опит в гледането на малки деца. Дълги години е работила като учител в начално училище. Ели я одобри. А аз се въздържам ... Изглежда ми малко "строга", но пък има висше образование и е работила дълги години с малки деца. Т.е., вероятно докато го гледа ще го възпита на неща, които ние може би ще подминем или няма да обърнем внимание. В крайна сметка, ако нещо не ни се нрави има лесно ...

Ники, тази вечер преди да си легнем, докато беше седнал в кошарата (вече свалихме матрачето му в най-долно положение) по някакъв начин успя да се изправи прав. С Ели седяхме, гледахме и недоумявахме как го е направил? Става все по жилав и силен...

А зъбките не спират да го мъчат. Очакваме скоро да се покаже още едно зъбче, но не можем да определим кое ще е то.
коментари [0] | горе21/2/2006 
Публикувано от: Мартин в 20:14:32 часа

Днес, около 14 часа след обед се роди братовчедката Ива на Ники. Тя е много добре. Раждането й е минало успешно без никакви инциденти. С Ели много се зарадвахме и нямаме търпения да отидем заедно с Ники на изписването й. Нека да е жива и здрава, мнооого красива и щастлива.
коментари [0] | горе22/2/2006 
Публикувано от: Мартин в 21:16:12 часа

Тази сутрин, докато прибирах къщата реших да дам на Ники една стара клавиатура. Бях изненадан, като наблюдавах Ники с какъв интерес я разглеждаше. Новата играчка много му допадна и успя да му задържи интереса около 40 минути. Това е своеобразен рекорд.
След обед, заедно с Мама Ели ходихме да пазаруваме подаръци за малката Ива, която най-вероятно ще изпишат в петък.
Привечер се срещнахме с Женя, Пламен и малкия Оги-"Фоги" (с които не се бяхме виждали може би от есента), и също така с Женя, Владо и малката Александра.
коментари [0] | горе
Copyright © 2004 Kolevi.Net - Designed by MadMAK