Kolevi.NET
 
 
Tова е блог страницата на нашата
първа рожба Никола. Тук мислим да
публикуваме информация за него,
както и най-различни събития,
случки, историйки.
 
 
 
 

1/1/2006 
Публикувано от: Мартин в 10:35:26 часа

Честита нова година!

Ники посрещна новата година буден и успя да види цялата програма навън от бомбички и фойерверки. С мама се притеснявахме, че всички тия гърмежи ще стреснат и ще го уплашат, но явно е било напразно. Ники през цялото време се хилеше и с поглед изследваше абсолютно всичко около него. Навръх нова година имаше огромно желание да бръкне с ръка в чашата с шампанско на мама. От баницата с късмети му се падна ново гадже .

Тази сутрин с Ели забелязахме, че на Ники вече се е показало първото зъбче. Второто си личи, че е на път. Това обяснява защо Ники от известно време е много неспокоен и плаче нощем.

Нека през новата година Ники да ни е жив и здрав, весел и засмян и по-малко да плаче
коментари [0] | горе2/1/2006 
Публикувано от: Мартин в 20:12:05 часа

Ники снощи спа сравнително спокойно. Днес е последния почивен ден на мама и от утре вече гледачка става моя милост.

Към обед изведохме Ники на разходка в морската градина. Времето беше страхотно, а и от доста време не бяхме слизали към морето и решихме да се възползваме от възможността.
коментари [0] | горе3/1/2006 
Публикувано от: Мартин в 20:13:11 часа

Днес Никола много беше послушен. Замислям се и немога да си спомня да е ревал докато бяхме заедно. На Ели и беше първя работен ден след раждането и много съм доволен, че и разрешиха да ползва пологащите и се 2 часа, като майка кърмачка. Така с Ники ще изкарваме най-приятните часове заедно, а в късния следобед, когато по-принцип става по-раздразнителен и нацупен мама ще идва навреме на помощ

Най-накрая успяхме да вземем подаръците от кръстниците за Ники по случай именния му ден. Хех, по-добре късно отколкото никога Все неоставаше време да ги вземем. Искам да им благодарим. Страхони са! Много им се зарадвахме ... и Ники също.

Времето днес неставаше за разходки. Дано утре е по-хубаво!
коментари [0] | горе4/1/2006 
Публикувано от: Мартин в 20:24:36 часа

Ели е чула слухове, че записването на детска ясла и градина във Варна се оказва доста голям проблем. Тъй като сме наясно, че ще пада голямо чакане тоя слух ни подтикна днес да посетим близката ясла и да пуснем молба. Оказа се обаче, че домакинката на яслата работи до 14:00 часа и сме се разкарвали напразно.

Аз лично съм против да даваме Никола на детска ясла, но Ели ме подсети, че малките деца тръгват на градина чак като навършат 3 годишна възраст. Дамм няма да е лесно ...
коментари [0] | горе11/1/2006 
Публикувано от: Мартин в 20:12:33 часа

Днес направихме две от последните ваксини на Ники. Държа се мъжката естествено. Сега остава още една ваксина против жълтеница, която лекарите ще поставят следващия месец и се приключва за известно време с боцканията.
Иначе Никола напоследък пак е много неспокоен. Отдаваме го на това, че му никнат зъбчетата и стискаме зъби
коментари [0] | горе21/1/2006 
Публикувано от: Мартин в 21:28:29 часа

От известно време Ники стана доста спокоен. Да не казвам голяма дума, но вече плаче много по-малко и с всеки ден се заиграва повече и става малко по самостоятелен. Е това разбира се изисква доста повече внимание от нас, тъй като любопитството му може да му изиграе лоша шега.

Първото зъбче на Ники расте ли расте, а второто нещо няма признаци да се покаже скоро.
коментари [0] | горе30/1/2006 
Публикувано от: Мартин в 20:49:37 часа

Ники започна да прави вече опити да пълзи. С Ели си мислехме, че пълзенето най-вероятно ще го пропусне и направо ще започне да ходи, но явно само така сме си мислели. Другата причина да сме се заблуждавали, е тази, че още не иска да стои седнал. Предпочита да е прав или легнал, но не и седнал. Ели от време на време го слага седнал и обикновенно се задържа за около 10-тина секунди, след което следва залитане и много смешно тупване на леглото.
Иначе търкалянето по леглото го е усъвършенствал доста добре и ако го изтървем от поглед за секунди може да се прекатури от леглото. Вече няколко пъти бяхме на ръба и за щастие успявахме да го хванем малко преди да тупне на земята.
Не мога да си представя какво ще правим, след като усъвършенстваме и пълзенето така добре...
коментари [0] | горе31/1/2006 
Публикувано от: Мартин в 21:17:13 часа

Малкя човек вече започва да ни прави номерца. Днес се научи да хваща най-различни предмети и да ги хвърля на земята. Според литературата това е напълно нормално и на децата им е доста забавно и интересно. За сега и на мен ми се струва забвано, но съм сигурен, че скоро ще ми отмине ентусиазма

Другата новост е, че запова да си упражнява и певческите способности. От една седмица рано сутрин и изобщо, когато се чувства добре започва да издава много смешни гърлени звуци ... и то доста силно.
коментари [0] | горе
Copyright © 2004 Kolevi.Net - Designed by MadMAK