Kolevi.NET
 
 
Tова е блог страницата на нашата
първа рожба Никола. Тук мислим да
публикуваме информация за него,
както и най-различни събития,
случки, историйки.
 
 
 
 

14/11/2005 
Публикувано от: Мартин в 21:03:47 часа

Днес се върнахме от Сливен. Ники спа през целия път и всичко си беше наред. Е, случваше се по някое време да се събуди и да помрънка малко, но бързо заспиваше.
Веднага след като се прибрахме, започна една подготовка за къпане на малкия човек, който нямаше намерение да заспива скоро, макар че бе пропътувал цели 250 км. Ели направи един неуспешен опит да го приспи и се наложи да вечеря с нас. Някъде към 20:30 вече беше много изморен и заспа.
коментари [0] | горе16/11/2005 
Публикувано от: Мартин в 19:13:30 часа

Ники се събуди рано, рано в 6:30. Малко след това Ели успя да го приспи за още половин час, след което се събуди видимо доволен.
Измихме се, нахранихме се и започнахме да се приготвяме за обичайната разходка. Времето навън изглеждаше приятно, но въпреки това Ели го опакова, като за северния полюс. Навън спа много добре, нали си е хайманичка .
В 16.45 бяхме на преглед при ортопеда д-р Райков. Всичко му е наред на детето, ама препоръките на доктора малко ни изненадаха - вече да го подпираме с възглавници и да сяда /на 4 мес. и 20 дена!!!/, а на 6 мес. да го слагаме в проходилка. Е надали ще изпълним тези препоръки... То защо ли изобщо ходим по лекари, като си го гледаме детето както намерим за добре .
коментари [0] | горе19/11/2005 
Публикувано от: Мартин в 21:09:13 часа

Един от малкото дни, в които Ники не излезе навън. Времето през целия ден беше начумерено, на моменти дори прехвърчаше сняг. Малкият скрибускръц през целия ден скимтя и се цупи. Единственото спасение беше мама и татко да се правят на палячовци, но и това на моменти не помагаше. Забелязохме, че Ники вече се смее на муцуните, които му правим, а най-много се радва когато му подхвърляме едно балонче (залива се от смях).
С много зор успяхме да удържим до 18 часа и да изкъпем Ники с надеждата, че ще заспи без проблеми. Уви приспиването ни костваше цели 2 часа усилия , но пък как сладко спи ...
Свако днес имаше рожден ден и му честитихме. Пожелахме му да му се роди една красива и мноого послушна дъщеричка .
коментари [0] | горе20/11/2005 
Публикувано от: Мартин в 19:17:56 часа

Нищо интересно не се случи днес.
Все пак ... успяхме да изведем Ники на разходка, а следобед направихме дори едно гости на Валка. Вечерта изкарахме в ревове. Така и не разбрахме защо бе цялата врява, но след като го изкъпахме и нахранихме добре, Ники бързо заспа и всичко беше наред.
коментари [0] | горе22/11/2005 
Публикувано от: Елена в 17:58:42 часа

Днес водихме Ники на консултация. Кантарът показа 6 500 гр., а метърът - 65 см. - мноого ни е порастнало момчето . Даже лекарката каза, че е най-красивото момче от нейните пациенти. Как да не се разтопим от кеффф. Ники естествено се държа като истинки мъж като му сложиха двете ваксини и чак успя да заблуди лекарката и сестрата, че е много послушен и спокоен. Ама ние си го знаем, де .
Следобед ходихме на разходка, термометърът показваше цели 4 градуса. Ники си поспа навън, а мама понамръзна, както винаги. Като се прибрахме, мама направи пюре от лапад и го замрази във фризера, че нали скоро ще започваме да се храним...
коментари [0] | горе24/11/2005 
Публикувано от: Елена в 21:10:26 часа

Днес е голям ден - Ники навършва цели 5 месеца. И по тоя повод не спря да реве цял ден, даже и не спа, за да не би на мама да й стане много спокойно. Напук на нас и времето не ставаше за разходка - валеше дъжд и успяхме само да отидем до магазина с "кенгурото".
Ники определено вече разбира кога ще се ходи на разходка, т.к. докато го обличаме вече е учудващо послушен. С голямо нетърпение изчакахме татко да се върне от работа и той приятно изненада Ники с подарък (гумена книжка с цветни картинки). Преди лягане отново прилично си порева. Чудим се дали цялото това скимтене и нервничене е страничен ефект от ваксините? ... Ако е така дано бързо да отшумява.
коментари [0] | горе26/11/2005 
Публикувано от: Елена в 20:04:04 часа

Снощи Ники изкара мнооого трудна вечер. Предположихме, че има силни колики, но най-много ни изплаши това, че по челото му избиваше студена пот на моменти. Почти цялата вечер изкарахме будни в опти да го успокоим.
В крайна сметка някъде към 3:00 сутринта заспа, но съня му беше много неспокоен.
На сутринта Ники изглеждаше учудващо свеж и ухилен. Поправихме тоалета и набързо излязохме на разходка (времето беше разкошно). На обяд Ники за първи път в живота си опита вкуса на ориза. Татко много се изненада. Ники се хранеше така сякаш го е правил от 2-3 месеца. Следобеда го изкарахме в морската градина с Росито, Иво и малката Никол и Андреан. Ники набързо заспа по време на разходката и цялата я изкара в дълбок сън. Наложи се дори, когато тръгвахме да се прибираме да го събудим.
коментари [0] | горе29/11/2005 
Публикувано от: Мартин в 20:48:07 часа

Откакто Ники започна да си похапва оризова каша, с мама Ели забелязахме, че вече спи малко по-спокойно. Е на моменти явно сънува и се стряска, но бързо се унася.
Тия дни времето беше топло и приятно и Ники прекарваше почти по цял ден навън в сладък сън. Успя да подобри собствения си рекорд, като направи 4 часа непробуден сън.
коментари [0] | горе30/11/2005 
Публикувано от: Елена в 10:35:59 часа

Изкарахме поредната кошмарна вечер... Не знам до кога ше я караме така, а скоро и работа ще започвам, сигурно ще ходя като сомнамбул. Снощи пак го боля коремчето, как се напъва само в съня си и реве... И в 6.30 вече се беше ококорил. Като чета как другите майки пишат "ами ляга в 20 ч. и става в 8, като яде към 3 примерно", си мисля, че при нас нещо не е нормално.. пак ли по лекари ще ходим, не знам вече..
коментари [0] | горе
Copyright © 2004 Kolevi.Net - Designed by MadMAK