Kolevi.NET
 
 
Напоследък е много модерно хората да публикуват
дневниците си в интернет. Та и аз реших да съм
в крак с модата :-) И да си призная, осъзнавам,
че не всеки има дар слово и не се получава така
както би ми се искало да бъде, но въпреки това
си е забавно. Понякога е и много удобно.
И все пак главната причина да си направя блог
беше предизвикателството да го направя сам.
Сайта е писан изключително и само на ръка с обикновен текстови
редактор. Изключвам софтуера който ползвах за изготвянето на графичната част.

1/8/2012 Любимата ми компютърна мишка - Thinkpad MO32BOA
Публикувано от: Мартин в 21:24:07 часа

Аз съм от онези хора, които изпитват някаква носталгия към уредите, които ползват и не искат да се разделят с тях след време. В случая става дума за компютърната ми мишка

Мишока, който беше бонус към ноутбука, закупен преди повече от 4 години, започна да ми прави номера. Имам предвид, че кликването с десния бутон на мишката бе изключително мъчителен процес, който на моменти ме подлудяваше. Убеден съм, че всеки на моето място щеше моментално да я смени с нова, но аз се пънех, като магаре на баир почти цяла година . След всичките тия години работа, толкова бях свикнал с тази мишка, че всички други ми се струваха адски неудобни. Не веднъж съм разглеждал магазините с надеждата да попадна на същия модел, но така и не можах да открия. Е, имах опцията да си намеря същата в ebay, но реших, че мога да се справя сам и да я отремонтирам. Днес имах достатъчно свободно време и най-накрая се захванах със задачата, да сложа край на това безобразие . Запретнах ръкави и за около 10 минутки, досадния проблем, който бе породен от окисляване на контактите на десния бутон на мишката, беше успешно отстранен. И тъй като реших да "увековеча" това събитие, като нащраках няколко снимки по време на ремонта, реших да напиша всичко това и да публикувам снимките. Вижте как се случи това

Highslide JS
Отварянето не мишката е сравнително лесно, чрез тези два винта посочени с жълти стрелки на снимката
Highslide JS
Ето така изглеждат бутните на мишката. Горната им част лесно се сваля, като се използва много малка отверка. Трябва внимателно да се подпъхне в краищата, както е указано на снимката.
Highslide JS
Махането на контактната пластина на бутона също е сравнително лесно.
Highslide JS
Тук се вижда как метала е покрит с тънък черен слой, който е и причината десния бутон на мишката да не прави хубав контакт
Highslide JS
Ето как изглеждаха контактите на пластината преди да бъдат почистени
Highslide JS
И ето как изглеждат след почистването
Highslide JS
Тъй като мишката беше доста мръсна, реших да измия пластмасовите части с чиста вода
Highslide JS
Цялата процедура ми отне около 10-тина минути, а разваления десен бутон е като нов
коментари [0] | горе2/8/2012 Да бъдеш, или да не бъдеш ... в България?
Публикувано от: Мартин в 12:14:14 часа

"Американците признават, че българите са по-работливи от тях, но трудът тук се оценява. Когато видят, че се справяш, те поощряват, докато в България гледат да се възползват максимално от теб."

Колко вярно и колко тъжно нали? Тоя цитат ми направи най-голямо впечатление в една от статиите на вестник Дневник, която прочетох днес.
коментари [0] | горе15/8/2012 Дрифт шоуто пред МОЛ Варна
Публикувано от: Мартин в 11:11:15 часа

Тъй като шоуто е първото от тоя род провеждащо се на живо в града, не можах да устоя и реших да отскокна до МОЛ-а с по-малкия ми син. Както очаквах, паркирането около МОЛ-а беше мисия невъзможна, а факта, че успяхме да си намерим място от което да имаме прилична видимост към пистата си беше чиста случайност . Шоуто беше много ефектно с много адреналин, 'ревящи' мотори и миризма на изгорели гуми. Сигурен съм, че занапред ще има по често подобни прояви, т.к. явно предизвиква огромен интерес в публиката. Не ми се нрави мястото на което проведоха шоуто, т.к. не всички можеха да видят случващото се на импровизираната писта. Някой с цел да си осигурят по-добра видимост се бяха качили на покривите в близките сгради и ако бях на мястото на организаторите това доста би ме притеснило.
Но стига съм писал . Ето част от видеото, което успях да запиша в 'лудницата':

Get the Flash Player to see this player.

коментари [0] | горе21/8/2012 Пак съм в нарушение
Публикувано от: Мартин в 22:30:30 часа

По дяволите!
Един "охлюв", като видя полицаите, вместо да продължи да си кара нормално по пътя, взе, че "скочи" на спирачките. Хем предположих, че е видял полицаи ама не удържах и го подминах, пресичайки непрекъснатата маркировка на пътя. Добре, че не ми лепнаха акт и се разминах с фиш за 20 кинта. Питам се, защо хората се стресират, като видят полицаи на пътя?
коментари [0] | горе22/8/2012 Любими песни - Майкъл Паскалев - I Spy
Публикувано от: Мартин в 18:40:02 часа

Преди няколко седмици научих за първи път за този образ . Мине не мине време и незнайно защо започвам да си тананикам тази песен. Затова отива в любими
Шегата на страна, някой от песните му според мен наистина си струва да се чуят.

коментари [0] | горе24/8/2012 Проблем с управлението на централното заключване и прозорците в някой от вратите на Опел Зафира
Публикувано от: Мартин в 11:46:16 часа

Един хубав ден преди около 2 години, когато се опитах да отключа вратите на стария ми Опел с изненада установих, че едната врата не се отключва. Първата мисъл, която ми мина през главата тогава бе свързана с проблемна връзка в някой от кабелите.
Highslide JS
Ето как изглежда връзката на електрическата инсталация с вратата на колата

Доста се затрудних, докато разбера как се разкача връзката на електрическата инсталация с вратата. Оказа се, че става много лесно, след като синята пластмаса (виж снимката) се натисне силно към вратата, докато хлътне. Издърпването на кабелната букса след това, става сравнително лесно. Спомням си, че внимателно огледах буксата, която свързва вратата на колата с електрическата инсталация и всичко ми се стори наред, но не прегледах какво е положението под гумения маншон, през който минаваха всички кабели. Започнах да търся проблема в машинката, която отключва и заключва вратата на колата. Бях прочел по форумите, че един от най-често срещаните дефекти при подобен проблем е износването на електрическо ключе, което управлява моторчето на машинката и което се намира в самата машинка. Без много да му мисля го подмених и бях много разочарован, когато видях, че това не помогна. Тогава не разполагах с мултицет, с който да замеря кабелите и реших, че ще си реша проблема ако подменя цялата машинка . Така и направих, и отново бях силно разочарован . Колкото и да не ми се искаше, реших най-накрая да погледна, какво се случва под гумената връзка на вратата. Ето какво открих:
Highslide JS
Два почти прекъснати кабела, които се държат на магия, един скъсан и три със сцепена изолация

Два почти прекъснати кабела, които се държаха на магия, един скъсан и три със сцепена изолация. Явно с течение на времето, изолацията се е пропукала и от там е започнало да влиза влага, което пък е предизвикало окисляване на кабела. Започнал е да губи еластичността си и да се къса малко по малко. Решението на проблема се оказа много по-лесно, отколкото предполагах. Яд ме е, че подходих много прибързано и не обърнах достатъчно внимание на гумената връзка.
В крайна сметка, извода от цялата тази случка е, че при подобен проблем, първо трябва да се погледне, дали няма прекъсване на кабели под гумената връзка на вратата, т.к. вероятността да е свързано с нещо друго е много по-малка.
коментари [2] | горе30/8/2012 Любими песни - Linkin Park - I'll Be Gone
Публикувано от: Мартин в 14:50:52 часа

Песента е от последния им 5 студиен албум, който между другото получава сравнително добри отзиви . По-голямата част от творчеството им звучи тъжно и депресиращо, но аз винаги съм се кефил на Linkin Park и са ми един от любимите изпълнителни.

коментари [0] | горе31/8/2012 Любими песни - Metallica - When a Blind Man Cries (Deep Purple Cover)
Публикувано от: Мартин в 14:32:11 часа

Без коментар

коментари [0] | горе
 
August 2012
 
 

MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

 
      
Търси в нашия сайт:
 
   
Собствено Търсене
 
      
Архиви
 
   
      
Малко реклама ;-)
 
   
     

Copyright © 2004 Kolevi.Net - Designed by MadMAK