Kolevi.NET
 
 
Напоследък е много модерно хората да публикуват
дневниците си в интернет. Та и аз реших да съм
в крак с модата :-) И да си призная, осъзнавам,
че не всеки има дар слово и не се получава така
както би ми се искало да бъде, но въпреки това
си е забавно. Понякога е и много удобно.
И все пак главната причина да си направя блог
беше предизвикателството да го направя сам.
Сайта е писан изключително и само на ръка с обикновен текстови
редактор. Изключвам софтуера който ползвах за изготвянето на графичната част.

1/3/2011 Мартинов ден
Публикувано от: Мартин в 14:25:04 часа

Над 30 години ми трябваха, за да разбера, че това Мартиновците имаме по два именни дни в годината. На 1 Март и на 14 Април. Малко ми е странно, че ми е било необходимо толкова много време за да разбера, че и аз съм имал имен ден и то не един, а цели два пъти в годината . Явно името ми става все по популярно. Да видим, кога ще ни измислят и трети имен ден ...
коментари [0] | горе3/3/2011 Концерт на P.I.F.
Публикувано от: Мартин в 23:04:35 часа

Честит 3-ти Март.
Highslide JS
От концерта на P.I.F. - снимка Нев
Така се случи, че се навързаха няколко почивни дни около празника. Децата вече са достатъчно големи и с Ели решихме най-после да ги заведем при баба Ники (да е жива и здрава), но този път в комплект. Така си осигурихме мини почивка и много свободно време. Приятелките на Ели отдавна ни уговаряха да отидем всички заедно (без деца) на концерт на P.I.F. Ех, колко сме си мечтали за подобен момент. И така. Седяхме в бара и се чудихме от къде ни е познато това чувство? Толкова отдавна беше последното подобно излизане ...
коментари [0] | горе5/3/2011 Desktop Restore - сложих край на разбъркването на иконите по десктопа
Публикувано от: Мартин в 20:47:34 часа

За първи път почуствах нужда от подобен инструмент преди 2-3 години, т.к. на десктопа на служебния ми компютър гъмжи от икони и препратки, които са подредени в строго определен ред. И тъй като много често се случва да закачам най-различни монитори, понякога и дори да тествам видеоконтролери на него, разбъркването на иконите просто не може да бъде се избегнато.
Така преди време бях открил подобен на този инструмент, но след като започнах да го ползвам установих, че има някакъв бъг и факта, че не винаги вършеше онова, за което беше направен.
Highslide JS
Ето така изглежда главния прозорец на програмта

Тия дни реших пак да се разтърся с надеждата, че ще открия нов по-усъвършенстван инструмент. За моя радост не се наложи да го търся дълго. Така стигнах до Desktop Restore. Освен, че може да възстанови разположението на иконите по десктопа на компютъра Ви в даден момент, програмчето може да експортира всички настройки във файл, който пък може да архивирате. Смятам, че това е много полезна функция, т.к. предната програма която ползвах, имаше проблем с възстановяването на настройките. Така дори да не сработи механизма за възстановяване, който е заложен по подразбиране, винаги имате опцията да възстановите и от файл, който пък гарантира 100% успеваемост. Другото нещо, което приятно ме изненада, е поддръжката на няколко десктопа. Така се улесняват онези от Вас, на които много често им се налага да ползват мултимедийни проектори или втори монитор, т.к. в този случай се запомня и разположението на иконите и на разширената част от десктопа, която се вижда на проектора или втория монитор.

С програмата се работи изключително лесно.
Highslide JS
Ето как изглежда и контекстното меню
След инсталацията й, в падащото контекстно меню при кликване с десен бутон на мишката върху десктопа се откриват съответните опции на програмката: първата е възможност за запис на текущото състояние на десктопа (Save Desktop...), втората възстановяване на вече запазено състояние (Restore Desktop...), а третата извиква главния прозорец на програмата, в който се намират останалите опции за запис и възстановяване (Custom Save/Restore...).

32 битовата версия на програмата поддържа (Win XP, 2000, Vista, Win 7) и може да я изтеглите от тук
64 битовата версия ето от тук
Ето и линк към сайта на разработчика тук
коментари [0] | горе12/3/2011 Тодоровден
Публикувано от: Мартин в 14:29:06 часа

Днес времето беше страхотно. Време беше да се постопли малко. И тъй като хубавото време съвпадна с тодоров ден, решихме да отидем до конната база във Виница, където всяка година на празника се провеждат състезания там. Имаше доста хора и си прекарахме страхотно. Аз да си призная за първи път присъствах на състезание с коне. Невероятни създания. Много са красиви и елегантни. Нищо чудно, че всеки който има контакт с тях за по-дълго време, рано или късно бива завладян от техния чар.
Слагам и клип от събитието:

Get the Flash Player to see this player.

и две снимки:

Highslide JS
Highslide JS
коментари [4] | горе31/3/2011 Любими песни - Saliva - Better Days
Публикувано от: Мартин в 15:05:23 часа

Това е от новия им албум Under Your Skin, който между другото не е никак лош. Не можах да намеря видео към песента. Явно още не са направили ...


коментари [0] | горе
 
March 2011
 
 

MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

 
      
Търси в нашия сайт:
 
   
Собствено Търсене
 
      
Архиви
 
   
      
Малко реклама ;-)
 
   
     

Copyright © 2004 Kolevi.Net - Designed by MadMAK