Kolevi.NET
 
 
Напоследък е много модерно хората да публикуват
дневниците си в интернет. Та и аз реших да съм
в крак с модата :-) И да си призная, осъзнавам,
че не всеки има дар слово и не се получава така
както би ми се искало да бъде, но въпреки това
си е забавно. Понякога е и много удобно.
И все пак главната причина да си направя блог
беше предизвикателството да го направя сам.
Сайта е писан изключително и само на ръка с обикновен текстови
редактор. Изключвам софтуера който ползвах за изготвянето на графичната част.

5/2/2011 Историята на последния ми проект
Публикувано от: Мартин в 20:19:00 часа

Всичко започна преди повече от 5 години, когато шефовете във фирмата в която работя решиха, че е крайно време да се направи фирмен сайт. Започнахме да набираме оферти и предложения и не след дълго се спряхме на фирма, която смятахме, че ще се справи достойно със задачата. Естествено, цените за изработка на интернет страница по онова време си бяха доста солени и крайния резултат който се получи беше една много семпла страница с оскъдно количество снимки и информация. С две думи отбий номер. След няколко години ръководството отново реши, че е нужно да се изработи нова страница с нов дизайн, която да покаже и новия имидж на фирмата. За съжаление, както с предишната фирма, така и със следващата, която се захвана с дизайна крайния резултат отново бе отбий номер, но този път проблема вече не беше от финансово естество, а най-вероятно заради лоша комуникация и липса на креативност.
В крайна сметка, след два поредни неуспешни опита да направим интернет страница, която да покрива всички наши изисквания, реших сам да се захвана с тази толкова трудна задача, която в последствие се оказа не чак толкова трудна. Никога не сме искали нещо сложно и кичозно, а тъкмо обратното. Държахме страницата да е семпла, но стилна. Да е с лесна навигация и богат снимков материал. Е, не мога да твърдя, че съм успял да постигна нещо забележително, но съм убеден, че сегашната версия на страницата определено е най-сполучлива от всичките правени до сега.
коментари [0] | горе12/2/2011 Дойде времето да се поглезим и ние
Публикувано от: Мартин в 11:54:09 часа

Решихме този уикенд да забегнем далеч в планината. Оставихме децата на бабите и ето ни тук:

Highslide JS
Еко Хотел Здравец
Highslide JS
Highslide JS
Highslide JS
Highslide JS

 

Малко повечко снимки ето тук:
коментари [0] | горе19/2/2011 Да си купиш апартамент в България риск печели, риск губи
Публикувано от: Мартин в 19:22:14 часа

Купуваш си апартамент в България и очакваш след като си направил покупката на живота си, всичко да е наред и до най-малката подробност, т.к. парите, които влагаш в строителната фирма не са никак малко. Съответно, както когато си купуваш нещо много скъпо, очакваш от продавачите да ти обърнат специално внимание, както и да получиш най-подробни разяснения за абсолютно всичко свързано с новото жилище. Вероятно в друга държава няма как да бъде инак, но в България, както може веднага да се досети всеки сънародник нещата седят точно обратното. Трябва да очакваш и най-неочакваното. Може дори да не получиш и една тухла от онова, за което си си платил. Примери колкото щеш. В крайна сметка, колкото и да тръбят всички обвързани в сферата на строителството, как няма никаква опасност човек да изгуби безвъзвратно инвестициите си в ново жилище, т.к. законите вече са много по-строги и в защита на потребителя, се оказва че покупката на жилище си е доста рисковано начинание и човек трябва много добре да проучи, както финансовото състояние, така и съдебното досие на строителната фирма, в която смята да инвестира. Голям плюс би било ако разполагате и с някой вътрешен човек в строителната фирма, чрез който може да получавате важна информация за строителния процес, а ако е назначен на някой ръководна позиция просто сте ударили джакпота. Така дори може да си осигурите достъп до бъдещото си жилище и да добиете една по-добра представа за това как се строи, какви материали се ползват, къде ще бъдат разположени комина, водопровода и куп други важни неща, за които в последствие може да се окаже, че не са точно там, където е трябвало да бъдат.
Ние вече минахме пo този път и гордо мога да заявя, че вече си имаме ново жилище. Имаме го от преди 3 години, но чак сега мога да напиша, че то е факт. Причината да започна да пиша за това са електромерите, които ни поставиха ЕОН преди 3 дена. Последното нещо, което ни делеше от толкова голямата мечта да имаме ново собствено жилище. Да, електромерите. А трябваше да бъдат ключовете за входната врата. В интерес на истината електромерите може би са бял кахър в сравнение с проблемите на останалите съседи в сградата, но в крайна сметка, докато не ни ги поставиха, собственика на строителната фирма ни държеше в ръцете си и ни извиваше здраво китките. А някой е гъкнал и хоп, тока му спира. Ситуацията, в която изпаднахме, бе някакъв прецедент. Имахме на лице завършено жилище, акт 16, трафопост, живеехме в жилището си, но електромери нямахме. В крайна сметка фирмата попадаше под ударите на закона, защото ни бе пуснала незаконно да живеем в жилищата си, а ние от друга страна живеехме в сградата съзнателно и напълно незаконно. А си се оплакал и оставаш на улицата. И така цели три години. Е край. Най-после се свърши с тоя кошмар. Естествено голям принос за щастливия край допринесоха самите собственици и най-вече членовете на управителния съвет в сградата, т.к успяха да организират всички собственици на жилища в сградата и да ги убедят да положат необходимите подписи с цел прехвърлянето на общите части и финализиране на сделка с ЕОН. А Вие имате ли електромери?
коментари [0] | горе20/2/2011 Любими песни - Мария Илиева - I Like
Публикувано от: Мартин в 00:02:32 часа

Няма начин да не харесам Мария Илиева, а новото й парче е супер свежарско. Поздрави с - I Like

коментари [0] | горе
 
February 2011
 
 

MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 

 
      
Търси в нашия сайт:
 
   
Собствено Търсене
 
      
Архиви
 
   
      
Малко реклама ;-)
 
   
     

Copyright © 2004 Kolevi.Net - Designed by MadMAK