Kolevi.NET
 
 
Напоследък е много модерно хората да публикуват
дневниците си в интернет. Та и аз реших да съм
в крак с модата :-) И да си призная, осъзнавам,
че не всеки има дар слово и не се получава така
както би ми се искало да бъде, но въпреки това
си е забавно. Понякога е и много удобно.
И все пак главната причина да си направя блог
беше предизвикателството да го направя сам.
Сайта е писан изключително и само на ръка с обикновен текстови
редактор. Изключвам софтуера който ползвах за изготвянето на графичната част.

8/1/2011 CReportsError: #515 = Error in formula
Публикувано от: Мартин в 00:34:21 часа


 
 
Ето тази грешка ми вади душата тази седмица. Имам предвид една справка правена с помощта на Crystal Reports, която се опитвах да подкарам под терминален сървър, който работи в домейн. Отначало си мислех, че проблема се крие в десетичния разделител или късия формат на дата, но уви ударих на камък. Започнах да ровя мрежата с надеждата да не съм единствения с подобен проблем и извадих късмет. Не след дълго попаднах в един форум, където и други споделяха за подобни проблеми. Нямам никаква представа къде точно се крие проблема. Дали бъг във windоws или crystal repоrts. Разбрах само, че при изпълняване на справката се търсят важни библиотеки на грешното място. Стандартно те седят в c:\windоws\crystal и при изпълняване на справката се търсят именно там, но при стартирана услуга terminal server нещата седят по съвсем друг начин. В този случай пътя в който се търсят библиотеките е %USERPROFILE%\windоws\crystal\. Макар и малко грубо, но пък достатъчно ефективно си реших проблема просто, като изкопирах цялата директория c:\windоws\crystal в %USERPROFILE%\windоws
коментари [0] | горе12/1/2011 Поздрави от град Елена
Публикувано от: Мартин в 15:32:59 часа

Highslide JS
Поздрави от град Елена
Вградих в сайта новия Highslide и реших да тествам скрипта със снимка, която ни направи по-големия от двамата ни сина Никола в механа Елена в града.
коментари [0] | горе21/1/2011 Случайно си затрих снимките от flash паметта на фотоапарата
Публикувано от: Мартин в 16:11:00 часа

Ето как се случи:
По принцип ползвам USB кабел за връзка с десктоп компютъра на който обикновено си свалям снимките. Предпочитам него, т.к. там е инсталиран софтуера на фотоапарата и той ми обръща автоматично снимките изправени без значение как съм държал апарата по време на снимки. Ако трябва да го правя с допълнителен софтуер все си мисля, че се губи от качеството на снимката или друга служебна информация.
Понякога обаче ми се налага да свалям снимки директно от мемори картата на апарата, като я закачам към nоtebооk-a. Точно така си затрих една сесия снимки, докато бяхме на почивка. На предния ден бях разглеждал снимки и бях забравил да извадя мемори картата преди да хибернирам лаптопа. В края на деня запуснах лаптопа, като си бях приготвил мемори картата за да я закача към него. Когато започна да се "събужда" реших да я поставя обратно в лаптопа все едно не съм я вадил и това се оказа голямата ми грешка. Започнаха да наизкачват съобщения за грешки, докато не я извадих. При следващото й поставяне се оказа, че снимките правени през целия ден липсват. Е, не можах да се побера в кожата си.
Highslide JS
Flash File Recоvery найстина прави чудеса със случайно затритите по невнимание снимки
Реших на всяка цена да се докопам до снимките, като използвам софтуер за възстановяване на изтрити файлове. Голямо търсене падна. Има най-различни програмчета в интернет, който твърдят, че възстановяват затрити файлове, но нито едно не успяваше да открие снимките ми. Естествено откриваха изтрити снимки по мемори картата, но не и тези които очаквах.

След мъчително ровене с часове и тестване на десетки програми най-накрая попаднах на една програма, която успя да ми възстанови загубените снимки с голяма лекота. Бях очарован. Програмчето се казва Flash File Recоvery. Прави сканиране на абсолютно цялата медия сектор по сектор и няма начин да пропусне нещо за разлика от другите подобни приложения. За съжаление е платено. И въпреки това го препоръчвам. Ако сте изпаднали в ситуация подобна на моята, не се отказвайте от търсенето. Сигурен съм, че ще попаднете на някой безплатна версия.
коментари [0] | горе30/1/2011 Аз преди и Никола сега
Публикувано от: Мартин в 19:59:42 часа

Тия дни случайно попаднах на мои снимки като малък и забелязахме, че приликата ни с Никола е доста голяма. Преценете сами:

Highslide JS
коментари [0] | горе
 
January 2011
 
 

MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 

 
      
Търси в нашия сайт:
 
   
Собствено Търсене
 
      
Архиви
 
   
      
Малко реклама ;-)
 
   
     

Copyright © 2004 Kolevi.Net - Designed by MadMAK