Kolevi.NET
 
 
Напоследък е много модерно хората да публикуват
дневниците си в интернет. Та и аз реших да съм
в крак с модата :-) И да си призная, осъзнавам,
че не всеки има дар слово и не се получава така
както би ми се искало да бъде, но въпреки това
си е забавно. Понякога е и много удобно.
И все пак главната причина да си направя блог
беше предизвикателството да го направя сам.
Сайта е писан изключително и само на ръка с обикновен текстови
редактор. Изключвам софтуера който ползвах за изготвянето на графичната част.

4/3/2010 WIMP - Where Is My Phone или какво да направим преди да изгубим телефона си
Публикувано от: Мартин в 00:34:40 часа

Леле от кога не съм писал тук! Колкото повече порастват децата, толкова повече ти се уплътнява деня и не ти остава почти никакво време за подобни екзотични вече неща. А аз седнах да драсна някой ред за да споделя някой свои преживявания.
Винаги съм си мислил, че е въпрос на време да си загубя личния телефон, тъй като много лесно се разсейвам и все забравям разни неща къде ли не. Подобни мисли ме накараха да се разровя в интернет и да потърся някакъв софтуер с който да мога да проследявам телефона и дори да го управлявам, тъй като телефона ми не е никак евтин и много трудно бих преживял евентуалната загуба. За мое нещастие преди две-три седмици се случи неизбежното и когато съм си вадил ключовете от якето телефона се е изхлузил от джоба ми.
Забравих да спомена, че след дългото ровене в интернет най-накрая се спрях на една програма, а именно: Where Is My Phone.
Програмката се инсталира лесно и се зарежда в background режим заедно с операционната система на телефона (Winbdows mobile). След инсталацията, при конфигурацията й потребителя има опциите (които май са задължителни) да си избере парола и телефон до който ще бъдат изпращани SMS-и с информация за местоположението на телефона. Управлението на телефона става посредством SMS. Изпраща се специфично кратко съобщение до телефона и той връща SMS с информация за GPS позицията. Разбира се при положение, че хваща сателитен сигнал. Другия начин да се проследи е ако му бъде поставена друга SIM карта, различна от регистрираната при конфигурацията на програмата. Тогава телефона пак в тих режим изпраща SMS до зададения номер. Така пък може да се види номера на SIM картата на новия притежател на телефона и да се направи справка в съответния мобилен оператор за личните му данните.
И така. След като си загубих телефона не след дълго получих SMS с който разбрах номера на новата SIM карта която му беше поставена. От там нататък всичко беше въпрос на време да се свържа с новите му собственици за да си го върна. Няма да описвам подробности как точно се случи това. Искам само да спомена, че в началото бях доста скептичен, че е възможно в България човек да си върне обратно по някакъв начин изгубения телефон. Какво друго да кажа. Възхитен съм и си мисля, че подобни приложения бе трябвало да са инсталирани по подразбиране на скъпите умни телефони.


23/11/2010 - Ще направя и една малка добавка. Тъй като реших да си сменя телефона с нов, въпросната програма отказа да сработи с него. За това се спрях на друга алтернатива, която по нищо не отстъпва на WIMP. Има доста по изчистен и фреднли интерфейс: Sprite Terminator. За съжаление, както и при WIMP разработчика на sprite terminator не предлага приложението безплатно ...

Относно телефони, които работят под операционната система Android, единствената програма, която съм тествал е: Where's My Droid. Има абсолютно същите екстри, като по-горните приложения и дори повече. При нея потребителя може да изтрие отдалечено всичката информация запаметена на телефона или да включи алармата на телефона за по-лесно откриване.
коментари [1] | горе
 
March 2010
 
 

MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

 
      
Търси в нашия сайт:
 
   
Собствено Търсене
 
      
Архиви
 
   
      
Малко реклама ;-)
 
   
     

Copyright © 2004 Kolevi.Net - Designed by MadMAK