Kolevi.NET
 
 
Напоследък е много модерно хората да публикуват
дневниците си в интернет. Та и аз реших да съм
в крак с модата :-) И да си призная, осъзнавам,
че не всеки има дар слово и не се получава така
както би ми се искало да бъде, но въпреки това
си е забавно. Понякога е и много удобно.
И все пак главната причина да си направя блог
беше предизвикателството да го направя сам.
Сайта е писан изключително и само на ръка с обикновен текстови
редактор. Изключвам софтуера който ползвах за изготвянето на графичната част.

22/10/2009 Новобранци с шофьорски книжки къде сте?
Публикувано от: Мартин в 10:44:09 часа

От няколко месеца Ели сбъдна една своя мечта и се сдоби със свидетелство за управление на моторно превозно средство, след като издържа успешно всички изпити. Лично аз, бях много скептично настроен и постоянно си мислех, че ще й бъде много трудно да издържи последния изпит - кормуване в градски условия. Инструктори и изпитващи прецениха, че има потенциал. След всичките тези изпити и практика, Ели все още се чувства не сигурна, да се "гмурне" в градския трафик (аз бих го нарекъл джунгла). Притеснява се, че от време на време гаси колата и някой може да я блъсне, т.к. все още не е опитен шофьор. И мисля, че с право се притеснява, т.к. статистиката достатъчно ясно показва, че именно неопитните и зле подготвени шофьори се оказват в основата на повечето ПТП-та по пътищата.
Зачудих се и ми хрумна идеята, че ако колите на всички новобранци, които са получили шофьорска книжка от скоро са маркирани с табелка, която оказва това с някакъв знак би накарало околните забързани и изнервени шофьори да бъдат малко по толерантни с тях на пътя. Аз лично бих бил по предпазлив ако знам, че в колата пред мен седи неопитен шофьор и определено бих спазвал малко по-голяма дистанция от подобен субект
Идеята ми със сигурност не е нещо ново, т.к. съм срещал снимки в интернет на коли от други държави, на които хората собственоръчно са си залепили някакви стикери с текстове указващи, че шофьора на превозното средство не е от най-опитните. Мисля си, че ако се постави не стикер, а табелка подобна на учебните автомобили и то със закон има голяма вероятност ефекта от това да е доста голям. Давам пример със светнатите къси светлини през зимния сезон, които са задължителни от няколко години насам. Статистиката доказа, че ефекта от късите светлини е много ефективен за намаляването на произшествията по пътищата.
коментари [1] | горе31/10/2009 Helloween, hello!
Публикувано от: Мартин в 23:43:03 часа

Ето една весела снимка, която ни направиха в деня на Вси Светии.

Highslide JS

снимка: Нев

коментари [0] | горе
 
October 2009
 
 

MTWTFSS
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

 
      
Търси в нашия сайт:
 
   
Собствено Търсене
 
      
Архиви
 
   
      
Малко реклама ;-)
 
   
     

Copyright © 2004 Kolevi.Net - Designed by MadMAK