Kolevi.NET
 
 
Напоследък е много модерно хората да публикуват
дневниците си в интернет. Та и аз реших да съм
в крак с модата :-) И да си призная, осъзнавам,
че не всеки има дар слово и не се получава така
както би ми се искало да бъде, но въпреки това
си е забавно. Понякога е и много удобно.
И все пак главната причина да си направя блог
беше предизвикателството да го направя сам.
Сайта е писан изключително и само на ръка с обикновен текстови
редактор. Изключвам софтуера който ползвах за изготвянето на графичната част.

6/7/2009 Miranda For Dummies
Публикувано от: Мартин в 00:05:02 часа

Miranda е любимото ми приложение за чат от години.
Попаднах на него съвсем случайно, докато търсих някаква алтернатива на ICQ. Много е гъвкава и поддържа цял куп протоколи за комуникация. Има огромно разнообразие от plugin-и, но има и стотици настройки, което отблъсква потребителите. Препрочъвал съм я на доста познати и нито един не успя да се пребори с нея. В смисъл никой не можа да си я настрои така, че да си я ползва с удоволствие. За това реших да се опитам да конфигурирам една Миранда по мой вкус и да я пусна за свободен download. Идеята ми е след като изтеглите архива и го разархивирате в c:\program files\ на компютъра си, да стартирате миранда и тя да тръгне с минимална намеса от Ваша страна. Т.е. ще е нужно само да конфигурирате съответните портоколи които ползвате за чат например: ICQ или MSN или Yahoo messenger и т.н.

Настройката на акаунтите става от Main menu - Accounts, а главното меню се извиква ето от тази икона в използваната тема: Настройката на акаунтите е елементарна. Нужно е да добавите акаунт, както и да посочите портокола за комуникация който ще ползва. След това се въвеждат личните данни, като потребител и парола и горе-долу това е всичко. За по засуканите портоколи като gtalk и jabber ще е нужно да въведете малко повече данни, като сървъри за връзка и прочие.
коментари [0] | горе16/7/2009 Система за управление, контрол и мониторинг на заявки
Публикувано от: Мартин в 22:19:37 часа

Преди година или дори повече реших да направя въпросната система, т.к. в службата си е голяма бюрокращина и докато ти отпуснат средства за закупуване на нещо изминава доста време и понякога дори се губи смисъла, т.к. най-вероятно вече е късно. За съжаление никой не ми обърна грам внимание. Неочаквах подобна реакция. Явно колегите улисани в работата и проблемите си въобще не си направиха труда да видят за какво иде реч. Аз и до ден днешен продължавам да си мисля, че идеята не е лоша и би сложила в ред документооборота на почти всяка по-голяма фирма. Е предполага се, че по-големите фирми би трябвало да имат средства за по усъвършенстван и функционален софтуер, но пък от друга страна защо да се хвърлят много пари за нещо толкова елементарно. В крайна сметка труда ми си остана напразно. Наскоро реших, че все пак, някой може да прояви интерес към подобно нещо и точно затова реших да напиша всичко това. На практика съм съгласен ако някой прояви интерес да я предоставя за ползване и то безплатно.

И така, системата е web базирана и с елементарна логика. Мислел съм си, че може освен заявки да се добавят и други функции с подобна цел, но така и не се сетих за нещо. Все още има малко работа по нея за да добие завършен вид, така както съм си го представял, но това ще се случи малко по-късно. За сега ще дам парола до акаунт само за потребител, доколкото да добиете представа какво имам предвид. Системата има 4 нива на достъп: потребител – (човек който записва заявки за доставка на разни работи), контрол – (това е лицето което следи какво искат потребителите да бъде закупено и ако заявките са одобрени съответно се очаква да се придвижат по каналния ред), шеф – (то май се подразбира каква е функцията на акаунта. Той казва кое ще се купи и кое не) и последното ниво администратор – (администратора създава нови акаунти, изтрива заявки ако е нужно, коригира ги и пр.)

Това е. Какви са предимствата: лесна за ползване, не се налага да пишете на ръка и да съхранявате разни бланки в разни папки, винаги може да се направи справка. Със сигурност има още доста предимства, но ме мързи да пиша повече.

А ето и акаунти за тестове:

Потребител:
Потребителско име: user
Парола: user

Снабдител:
Потребителско име: supplier
Парола: supplier

Контрол:
Потребителско име: control
Парола: control

Шеф:
Потребителско име: boss
Парола: boss
коментари [3] | горе30/7/2009 Система за управление,контрол и мониторинг на заявки
Публикувано от: Мартин в 20:34:22 часа

Мисля си, че докарах системата до някакъв завършен вид и както обещах в предния пост - ето как изглеждат нещата от гледната точка на следните потребители:

Потребител:
Потребителско име: user
Парола: user

Снабдител:
Потребителско име: supplier
Парола: supplier

Контрол:
Потребителско име: control
Парола: control

Шеф:
Потребителско име: boss
Парола: boss

Потребител administrator си го спестявам от съображения за сигурност.
коментари [0] | горе
 
July 2009
 
 

MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

 
      
Търси в нашия сайт:
 
   
Собствено Търсене
 
      
Архиви
 
   
      
Малко реклама ;-)
 
   
     

Copyright © 2004 Kolevi.Net - Designed by MadMAK