Kolevi.NET
 
 
Напоследък е много модерно хората да публикуват
дневниците си в интернет. Та и аз реших да съм
в крак с модата :-) И да си призная, осъзнавам,
че не всеки има дар слово и не се получава така
както би ми се искало да бъде, но въпреки това
си е забавно. Понякога е и много удобно.
И все пак главната причина да си направя блог
беше предизвикателството да го направя сам.
Сайта е писан изключително и само на ръка с обикновен текстови
редактор. Изключвам софтуера който ползвах за изготвянето на графичната част.

8/12/2008 Любими снимки
Публикувано от: Мартин в 11:40:44 часа

И друг път съм писал, че много обичам да правя снимки, но за съжаление снимките ми не се получават така, както на мен ми се иска. Преди време бях пуснал секция с интересни снимки. По-късно реших да я махна, т.к. разглеждайки снимки на любители в интернет, моите изглеждаха така сякаш за първи път хващам фотоапарат. И въпреки това желанието ми да се опитам да направя хубава снимка не стихва. Затова днес реших да започна периодично да публикувам снимки, които смятам, че са интересни и сполучливи.
Highslide JS
Докато бях на разходка в морската градина попаднах на това
Highslide JS
Тук се опитах да снимам парапланериста, но фокуса ми избяга в клоните на дървото
Highslide JS
Това е част от коледната украса на градския парк в Добрич
Highslide JS
Този цвят от някакъв храст или дърво го цъкнах в градския парк на Добрич.
Highslide JS
Това е Ники. Отделих два интересни кадъра

коментари [0] | горе13/12/2008 StandBy - или как да накраме компютъра да заспи (изгасне) след определено време
Публикувано от: Мартин в 23:11:50 часа

Моят по-голям син Никола много обича да заспива, докато гледа любимите си анимационни филми на настолния ни компютър. Този му лош навик ме кара почти всяка вечер, да се надигам от топлите завивки, за да гася компютъра, т.к. не е от най-тихите, а и за да не изразходва излишно електричество.
Знам, че windows има опции да гаси машината след определен от потребителя период от време на бездействие, но в моя случай тези опции не ми вършеха работа, т.к. аз исках компютъра да заспи, без да го 'интересува' дали работи windows media player примерно. След малка справка в интернет много бързо намерих решението на този казус. Оказа се, че има доста варианти да накараш компютъра да изгасне самичък. Един от тях е този:

1. Да се направи прератка, която да изпълнява следната команда:

%windir%\System32\rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState


2. Да настройм Scheduled Tasks да изпълнява въпроснта препратка в определено време (в моя случай съм настроил Scheduled Tasks да изпълнява тази команда в 24:00 часа всяка вечер)

Highslide JS
примерна конфигуруця на schedule tasks

Другият начин, за който се сетих е да се направи изпълним bat файл примерно със следните редове:

@echo off
sleep 3600
%windir%\System32\rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState


Където стойността, която задавам след командата sleep, е времето (секунди) след което компютъра ще изгасне. Така написан изпълнимия bat файл го пускам непосредствено след като пусна някое филмче на малкия, а той си е вече в леглото полузаспал.
Ако решите да експериментирате с писанията ми имайте предвид, че командата sleep се инсталира допълнително с пакета Windows Resource Kit Tools, но ако не ви се занимава с инсталацията на този пакет можете да я изтеглите от тук и да я разархивирате от архива в 'c:\WINDOWS\'
коментари [0] | горе14/12/2008 Добро утро слънце - музикална тема за windows
Публикувано от: Мартин в 16:30:24 часа

Днес съвсем случайно реших да потърся паролите за достъп до един сайт в hit.bg, който правих много отдавна като студент. Доста време се напъвах да си спомня каква беше паролата за достъп до сайта, т.к. явно я бях загубил. След около 2 часа ровене из спомените си в крайна сметка успях да се сетя коя е паролата и да получа достъп до файловете на сайта. На ftp-то с изненада открих няколко аудио файла които записах преди около 10 години от радио 'Браво'. След като ги зърнах си спомних, че навремето си бях направил собствена аудио схема за озвучаването на дадени събития във Windows именно с въпросните файлове. Спомням си също, че когато ги пусках на приятели и колеги всички много ги харесваха и ги искаха за същата цел. Преди време интернет тепърва почваше да навлиза в бита на хората и нямаше как да ги споделя. Сега на драго сърце качвам два от файловете, които смятам за най-сполучливи в сайта и ако някой реши да ги ползва, се надявам да имам малък принос за доброто настроение в началото на деня:

1. ‘Добро утро слънце’ - изтегли от тук

2. ‘Да не вземете да се объркате?’ - изтегли от тук

Изтеглете и копирайте файловете в: ‘C:\WINDOWS\Media’
След това отворете Control Panel и кликнете върху Sound and Audio Devices. Намерете Sounds и в Program events ще можете да изберете новите звуци. Препоръчвам ‘Добро утро слънце’ да се ползва при стартиране на Windows, а ‘Да не вземете да се объркате?’ да го нагласите да се изпълнява при събитие Question.

коментари [0] | горе22/12/2008 Сантиментални
Публикувано от: Мартин в 22:12:13 часа

Малко остава до коледа. Само след няколко дни ще станем свидетели на много детска радост и усмивки. Особено при нас, т.к. ние сме я подкарали с подаръци още от Никулден и се очертава да приключим чак на Ивановден.

Преди малко писах в блога на Ники и се замислих, че нещото, което ме е просълзявало от радост след ражданията на Никола и Иван са именно тия моменти с подаръците по коледа. Неописуемо е чувството да видиш детето ти да сияе от радост и щастие. Неописуемо е чувството, когато получаваш сто процентова искренна детска любов ...
коментари [0] | горе
 
December 2008
 
 

MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

 
      
Търси в нашия сайт:
 
   
Собствено Търсене
 
      
Архиви
 
   
      
Малко реклама ;-)
 
   
     

Copyright © 2004 Kolevi.Net - Designed by MadMAK