Kolevi.NET
 
 
Напоследък е много модерно хората да публикуват
дневниците си в интернет. Та и аз реших да съм
в крак с модата :-) И да си призная, осъзнавам,
че не всеки има дар слово и не се получава така
както би ми се искало да бъде, но въпреки това
си е забавно. Понякога е и много удобно.
И все пак главната причина да си направя блог
беше предизвикателството да го направя сам.
Сайта е писан изключително и само на ръка с обикновен текстови
редактор. Изключвам софтуера който ползвах за изготвянето на графичната част.

5/2/2008 Малко промяна.
Публикувано от: Мартин в 15:38:37 часа

Писна ми да гледам сайта с този дизайн.
Реших да започна промяна по дизайна и на бързо стигнах до тези два варианта:

сайта в синьо
сайта в зелено

Ели не хареса зеленото цитирам "-Отровно зелено", а на мен много ми допада. В синьо пък ми се струва прекалено студен и мрачен. Ако някой чете това нека да ми даде идея за цвят
коментари [2] | горе8/2/2008 Подслушване на интернет!?
Публикувано от: Мартин в 09:34:40 часа

Не се мина и 3 дена от както Никола тръгна на ясла и вече се разболя. Има силна хрема и на моменти силна кашлица. Кашлицата е определено заради секретите които се събират около носоглътката му. Не мога да проумея какво толкова се случва в яслата, че една седмица не може да изкара в яслата без да се разболее. Почвам да си мисля, че спи на течение или отвит.

Тия дни много се коментира в медиите плановете на МВР да подслушва интернет потребителите. Чудя се -Защо е цялата тази суматоха? и -Какъв е смисъла да се прави това? при положение, че съществуват достатъчно надеждни приложения и алгоритми за криптиране на целия входно/изходен трафик генериран от потребителя стига той да иска да бъде анонимен. (ясно е, че "лошите" са наясно с тези механизми и едва ли ще се оставят на чичко полицай да ги сгащи просто така).
Веднага след тези въпроси се питам още -Кой ще финансира този проект? и -Колко ли ще струва това на държавата и на нас потребителите? Другото което не проумявам е -Как МВР ще получава достъп до тези данни? -Ще задължават интернет доставчиците да им предоставят данните или ще има някакъв друг механизъм за това?
Много въпроси станаха .... и опитвайки се да си отговоря на тях цялата тази история ми се струва изключително глупава и ненужна, но няма да се учудя ако „държавата” успее да я осъществи. Защо слагам „държавата” в кавички? … -Ами няма такава ...
коментари [0] | горе14/2/2008 Проблеми с фирма "Натшипинг" ЕООД
Публикувано от: Мартин в 13:09:14 часа

След 3 месеца най-после доживяхме да ни донесат новия гардероб и спалня. Бяхме я поръчали на фирма "Натшипинг" ЕООД ноември месец миналата година и по принцип трябваше да ги получим след 40 дена. Още при сключване на договора малко ми се струваше съмнителна схемата на доставяне, а и много мразя разни фирми които нямат на склад нещата които продават, но се наложи да им се доверим т.к. те бяха единствен вносител на мебели VOX за Варна.
Доста обикаляхме по магазините и бая интернет страници разгледахме преди да направим избора си и определено нямахме желание да търсим други мебели, така че решихме да рискуваме.
Факт е, че много се изложиха и едва ли ще стъпим втори път в магазина им. Очаквах да се измъкнат от кофти ситуацията, като ни предложат безплатен монтаж (120 лв. струва монтажа на мебелите по техния ценоразпис), но в крайна сметка се оказа, че нямат подобно намерение. Е ... поне ни изплатиха неустойка за забавянето, която както може да предположите е нищожно малка (1 лв. на ден).
Единственото от което останахме доволни е, че мебелите бяха добре транспортирани и опаковани. Нямаше липсващи детайли, както доста често се случва според проучването което на бързо направихме във интернет форумите.
коментари [0] | горе14/2/2008 Честит Свети Валентин Ели
Публикувано от: Мартин в 13:16:01 часа

Щях да забравя

Честит Свети Валентин Ели!
С много любов ти подарявам тази вирутална картичкаВярно, че празника не е християнски, но пък е достатъчно хубав за да необръщаме внимание на това.

Честит Свети Ввалентин на всички влюбени!
коментари [0] | горе19/2/2008 Най-после в къщи!
Публикувано от: Мартин в 12:26:32 часа

От вчера вече живеем в новото жилище. Отново сме във Варна и това е страхотно. Радостен съм като знам, че когато свърши работното ми време няма да се налага да шофирам 70 км. в повечето случай в отвратително време. А като вземем предвид и откачените шофьори по пътищата просто няма по щастлив от мен. През този период който изкарах в пътуване напред назад осъзнах колко е тежко наистина да упражняваш професията шофьор. Трудно е, а и риска наистина е голям.

Естествено първата вечер в новия апартамент ще остане паметна. Ето защо: към 21:20 UPS на компютъра ми започна да се включва и изключва през 30-тина секунди. Както и очаквах след около 5 минути вече нямахме ток. В сградата нямаше абсолютно никой с изключение на още едно младо семейство и един пазач, който си легна малко след като ни спря тока и така и не се видя повече. Чудехме се на кого да се обадим за да не останем на студено. Последваха екшън изпълнения със съседа в ГРТ-тата на сградата в опит да намерим къде е повредата. Обиколихме абсолютно всички възможни токови кръгове който съществуват в тази сграда и в крайна сметка успяхме да открием от кое табло се захранва таблото на нашия вход. След това за жалост се оказа, че проблема е много по сериозен отколкото очаквахме (т.е. най-вероятно имаше срещане на фаза със фаза по електрическите вериги в нашето табло) и с голямо съжаление се наложи да пускам 40 метров разклонител до нашия апартамент от едно временно табло което стоеше на нашия етаж само и само да включа една печка за да не сме на студено.
коментари [0] | горе27/2/2008 
Публикувано от: Мартин в 11:23:43 часа

Никога не бях чел теорията на относителността, т.е. нямах никаква представа за какво иде реч. Днес реших да видя все пак какво толкова е открил Анщайн преди време. Естественно нищо не разбрах. В момента ми се въртят странните мисли от сорта, че всички тела във вселената са консуматори на енергията, която се простира в космическото пространство. Хм, нещо като "пиявици". Незнам защо почвам да бъркам времето с енергия ....
Можеби трябва да я прочета пак ... някой ден
коментари [0] | горе
 
February 2008
 
 

MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829 

 
      
Търси в нашия сайт:
 
   
Собствено Търсене
 
      
Архиви
 
   
      
Малко реклама ;-)
 
   
     

Copyright © 2004 Kolevi.Net - Designed by MadMAK