Kolevi.NET
 
 
Напоследък е много модерно хората да публикуват
дневниците си в интернет. Та и аз реших да съм
в крак с модата :-) И да си призная, осъзнавам,
че не всеки има дар слово и не се получава така
както би ми се искало да бъде, но въпреки това
си е забавно. Понякога е и много удобно.
И все пак главната причина да си направя блог
беше предизвикателството да го направя сам.
Сайта е писан изключително и само на ръка с обикновен текстови
редактор. Изключвам софтуера който ползвах за изготвянето на графичната част.

9/1/2008 Начало.
Публикувано от: Мартин в 15:31:05 часа

И това ще е първия ми постинг в блога ...
коментари [0] | горе10/1/2008 Снежен човек.
Публикувано от: Мартин в 21:40:24 часа

Тази седмица доста се заседяхме в къщи заради лошото време напоследък. Тъй като жена ми е в отпуск тези дни и за да не правим излишни разходи за гориво решх и аз да не ходя на работа.
Та тази седмица много се заседяхме и изведох малкия навън. Времето бе доста меко и слънчево, но въпреки това снега все още не се беше стопил напълно и реших да му направя снежен човек. За около половин час направих не лош снежен човек. Ники доста му се радва макар че по-интересно му беше да си прави снежни топки и да се хвърля в снега.
Няколко часа по-късно погледнах от прозореца и снежния човек все още си стоше на мястото (там на едно игрище до блока). Малко по-късно забелязах някакви деца да си игрят около него привлякъл беше явно интереса им. След още 1-2 часа вече ми стана мъчно. Явно по-големите бяха свършили училище и от нашия снежен човек нямаше и помен. Чудих се ... какво толкова им е попречил?
Както и да е. Жал ми става, т.к. новото поколение не е по-различно от тези които ни управляват в момента. Не им пука много, много и все нещо им пречи ...
коментари [0] | горе11/1/2008 Мързел.
Публикувано от: Мартин в 20:29:02 часа

Днес оново го "ударихме" на мързел. Цял ден се чудихме какво да правим. През половин час с жена ми си сменяхме мястото пред компютъра и стигнахме до извода, че така не се издържа и трябва да си купим notebook. Кога ще стане това обаче все още не ни е известно.
На малкия също много му дотегна. Играе му се, но няма къде... Времето навън е все още студено и се притесняваме да го извеждаме. Няма и седмица откакто утихна кашлицата му.
И да се мързелува не е лесно.
Вече нямам търпение да тръгна на работа, макар че съм сигурен, че бързо ще ми мине ентусиазъма и то най вече заради пътуването сутринтта. От два месеца вече живеем в Добрич поради ред причини, които не ми се обесняват тук. Така де, аз докато стигна на работното си място и вече се чувствам скапан от карането.
коментари [0] | горе12/1/2008 
Публикувано от: Мартин в 20:33:17 часа

И днес пак мързел.
Много често съм чувал, че човек когато не го свърта на едно място става раздразнителен. Аз поне за пореден път се убедих в това. Днес малко се сдърпахме с Елена и то за глупости разбира се. Напоследък още един човек има претенции да ползва семейния компютър. Да, и това е Никола. Не съм очаквал такъв интерес от дете на 2,5 годинки. Спомням си племенника ми когато беше на 3-4 годинки как съм се опитвал да привлека вниманието му към компютъра с разни игрички, но най-големия ми успех беше максимум 5 минути. Интерес прояви някъде след 5-тата годинка. А при Никола нещата стоят по съвсем различен начин. Интереса му е огромен. Разбира се привлечен от една игра с коли. Иска да ги гледа всеки път, като ме види да сядам пред компютъра.
Скоро четох някаква статия, че децата трябва да се държат настрана от компютъра поне до 6 годишна възраст. Чудя се как да го задържа настрани от компютъра без да предизвиквам лоши емоции.
коментари [0] | горе15/1/2008 Работа.
Публикувано от: Мартин в 12:56:58 часа

Край на скуката. Обратно на работа.
Времето сякаш се позабърза. Вече втори ден съм на работа и се опитвам да вляза в ритъм. Наумил съм си да направя още малко подобрения в системата за безжичен интернет (която разработавам повече от 2 месеца) в хотела, както и да я интегрирам със системата за контрол на интернетските компютри. Не съм програмист и идея си нямам как трябва да бъде структурирана, така че отново в типичен мой си стил "творя" и преоткривам америка. Вероятно може да се намери в интернет нещо безплатно, но едва ли ще задоволи капризите ми. Така, хем си имам занимание, хем се забавлявам. Понякога ме хваща яд, че не се занимавам професионално с това. Наблюдавам порталите за работа в интернет и забелязвам голямо търсене на такива специалисти. Иска ми се след няколко години да работя подобна работа. Но едва ли ще имам шанс да се реализирам, т.к. почти всички фирми предпочитат да наемат студенти, а и аз не се занимавам професионално с това. И все пак някой път може да се пробвам

Седмица след като паднаха големите снегове, пътищата вече са в много по-добро състояние и за мое щастие шофирането от Добрич до Варна е много леко, но все още не и приятно, т.к. сутрин и вечер пада мъгла.
коментари [0] | горе16/1/2008 Работа.
Публикувано от: Мартин в 21:26:37 часа

Днес реших сутринтта да си създам малко проблеми. Какво имам предвид: незнам какво ме прихвана, но напоследък все повече почва да ме хваща страх, че занимарих правенето на backup-и. Най-много съм притеснен за това, че нямам архив на системния диск на сървъра. Затова реших да направя backup именно на системния диск. Но както винаги малко избързах и докато се усетя служителите във фирмата пристигнаха и трябваше да отложа започнатото за друг ден.

На пук на всичко Никола вечерта започна да понакашля и ме хвърли в паника. Писна ми да се разболява през 3-4 дена. Все още имам надежда и стикам палци да се размине. Веднага му дадохме хомеопатични лекарства и съм се хванал като удавник за сламка. Дано наистина помагат.
коментари [0] | горе17/1/2008 Работа.
Публикувано от: Мартин в 21:21:38 часа

Днес най-после успях да направя архив на диска на основния сървър в хотела. Има в главата ми куп въпроси свързани с евентуален дефект в хард диска на сървъра на които все още немога да намеря решение или по-скоро не съм сигурен дали това което си мисля за решение е вярното решение, но ще мисля по този въпрос по нататък.
А Никола поне днес не съм го чул да кашли. Дано е придобил някакъв имунитет към гадния вирус който върлува от няколко месеца насам.
коментари [0] | горе23/1/2008 
Публикувано от: Мартин в 19:29:31 часа

Вчера като взимахме малкия от яслата госпожата ни съобщи лоша новина. Групата е започнала да се разболява и през деня доста деца са вдигнали температура. Естествено мен веднага ме обхвана паника, че Никола може да се разболее. Т.к. не сме в сезон и отствието ми от работа не е проблем реших да го гледам в къщи поне до края на тази седмица.

Днес Ники надминаваше всякакви рекорди по глезотия. Не се спря за минутка през целия ден. Дори и сега пак е в стихията си.
Днес достигна новина до нас, че има вероятност в новото ни жилище да пуснат ток в началото на февруари. Звучи доста оптимистично.
коментари [0] | горе29/1/2008 
Публикувано от: Мартин в 15:19:17 часа

В понеделник отидох до яслата на малкия да поразпитам как е положението и дали има много болни деца. Лелите там обаче не ми казаха нищо съществено. Имам чувството, че се страхуват да говорят за да не ги нахока директорката. Както и да е. Не е хубаво малкия да седи в къщи, не е хубаво и да седи в заразна среда ... трудна работа. Другата седмица обаче щем нещем Никола отново ще тръгне на ясла.

Вчера за първи път пуснаха водата в новото ни жилище. Много се радвах. Успях да огледам за течове. Всичко за сега е наред. Ако ни пуснат и тока скоро няма да има по-радостни от нас.
коментари [0] | горе
 
January 2008
 
 

MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

 
      
Търси в нашия сайт:
 
   
Собствено Търсене
 
      
Архиви
 
   
      
Малко реклама ;-)
 
   
     

Copyright © 2004 Kolevi.Net - Designed by MadMAK