Kolevi.NET
 
 
Tова е блог страницата на нашата втора рожбa.
Иван се роди на 9.10.2008 год. няколко дена
по-рано едва 2 800 кг. Въпреки малкото килограми
нашето момче се бори мъжката. В блога ще може
да прочетете всичко интересно около раждането,
както и да видите доста снимки.
 
 
 

4/10/2008 
Публикувано от: Мартин в 00:30:06 часа

Ами, не остана много време и много скоро семейството ни ще се увеличи с още един член. Малкия човек здраво рита корема на Мама и не й дава минутка спокойствие. Скоро си мислехме с Ели, че не помним Никола да е ритал толкова интензивно и неуморно. Въпреки това Ели споделя, че се чувства добре.
коментари [0] | горе9/10/2008 Раждането на Иван!
Публикувано от: Мартин в 11:45:00 часа

Роди се Иван!!!

Т.к. Ели роди Никола с операция, раждането на Иван задължително трябваше да е с операция.
Ели много се притеснаваше, че бебето ни ще е много мъничко, но след като разбра, че Иван тежи 2.800 кг. се успокои.
Иван и Ели са добре. Нека да са ни живи и здрави.

Фотоапарат ни се повреди и за сега снимки няма ...

Използвах камерата на телефона и направих клип от момента на раждането на Иван. Заради това няма и звук във видеото и е с много лошо качество. Хора със слаби нерви по-добре да не гледат видеото! А ето и как ще запомним раждането на Иван:

Get the Flash Player to see this player.

коментари [3] | горе10/10/2008 Най-после в скута на мама.
Публикувано от: Мартин в 22:50:06 часа

Най-после Иван вече е при майка си. Цял ден Ели се моли на докторите и акушерките да й дадат бебето, т.к. много се притесняваше, че Иван после може да не иска да суче и да привикне с бибероните, с които хранят малките бебета в родилното отделение.

Ето и първи снимки на малкия Иван: кликни туйк

Ето и още едно видео, в което акушерката облича Иван и го оставя при Ели:

Get the Flash Player to see this player.

коментари [0] | горе12/10/2008 
Публикувано от: Мартин в 21:43:48 часа

Днес, Иван отново е наддал с още 20 грама. Т.е. откакто е при майка си общо е наддал с 40 грама. Докторите казват, че всички изследвания са добри и има много голяма вероятност да бъдат изписани от болницата във вторник другата седмица.
коментари [0] | горе14/10/2008 Изписването на Иван
Публикувано от: Мартин в 23:03:42 часа

Highslide JS
Изписването
Днес изписаха Иван и мама Ели от болницата.
Иванчо вече си е у дома в уютното легло.

Има още няколко снимки от изписването, но тях очаквам да ни ги дадат до ден, два.
коментари [0] | горе19/10/2008 
Публикувано от: Мартин в 12:26:01 часа

Вчера решихме с Ели да измерим Иван дали е наддал. За съжаление нямаме специален кантар, а най-обикновен дигитален (от онези който се продават за по 20-тина лв. в големите магазини). Не е от най-точните, но плюс-минус 200-300 грама грешка (каквато предполагам, че допускат тия кантари) не е от кой знае какво значение за нас. В крайна сметка измерихме Иван 3 100 кг., което е много задоволителен резултат за нас.

Иван се храни добре. Спи много. От време на време го заболява коремчето, но няма как. За всеки случай в момента му даваме хомеопатия против колики. Чели сме, че в по напредналите държави продават някакви много ефикасни капки против бебешки колики, но за сега се въздържаме.
коментари [0] | горе23/10/2008 Жълтеница
Публикувано от: Мартин в 23:41:49 часа

Днес Иван стана на цели две седмици.
За наше съжаление, жълтеницата от която е болен Иван заради несъвместимостта в кръвните групи, вместо да отминава взе да се задълбочава. Вчера с Ели решихме да заведем Иван в една лаборатория във Варна и да му направим изследване за нивата на билирубин в кръвта. Оказа се, че общия билирубин е много завишен и докторите ни посъветваха Иван и Ели да влязат в болницата. Там днес му направиха редица изследвания. В крайна сметка и докторите, и ние стигнахме до заключението, че обострянето на жълтеницата на Иван се дължи не само на несъвместимостта на кръвните групи, но и на друг факт за който ни най малко сме подозирали, че може да е причина за изострянето на жълтеницата. Ще се опитам на бързо да опиша грешката която сме допуснали поради нашето не знание:

Когато се роди Никола преди 3 години заедно с кошарката закупихме и матраче от пенолатекс. След като порасна Никола, въпросната кошарка запратихме в Добрич за да не заема излишно място при нас, което и без това си е кът. С матрака се случи същото. Сега около раждането на Иван отново върнахме кошарата и матрака при нас. През всичкото това време матрака е бил съхраняван в близост до нафталин. Ни най-малко сме имали представа, че съвсем незначително количество нафталин може да причини на кърмачетата тежко отравяне с анемия и жълтеница.

Радваме се, че реагирахме на време.
Иван и Ели са добре. Надявам се в понеделник да ги изпишат.
коментари [0] | горе27/10/2008 Бавно, но славно
Публикувано от: Мартин в 09:37:34 часа

Лека по лека жълтеницата на Иван започва да отминава. Изписването от болницата обаче няма да е днес. Докторите в болницата казаха така цитирам: -При нас лесно се влиза, но трудно се излиза. До сега му направиха десетки изследвания. Днес Ели каза, че ще му гледат сърцето на ехограф. Скоро май пак на ехографа му гледаха бъбреци и храносмилателната система. Здраво изследване пада. А ние все се надяваме и стискаме палци резултатите да са положителни. Сега надеждите ни са за изписване от болницата в сряда или четвъртък.
коментари [0] | горе
 
October 2008
 
 

MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

 
      
Търси в нашия сайт:
 
   
Собствено Търсене
 
      
Архиви
 
   
      
Малко реклама ;-)
 
   
     

Copyright © 2004 Kolevi.Net - Designed by MadMAK